O projektu

Pokrenuli smo prvo javno okupljanje u Hrvatskoj nakon potpune blokade uslijed pandemije COVID-19, revitalizirali kulturu i pokrenuli humanitarnu akciju za pomoć potrebitim studentima Sveučilišta u Zagrebu

Drive in kultura održala se od 15. do 17. svibnja na skrivenom parkiralištu Hale V iza zagrebačkog Tehničkog muzeja. Tijekom tri večeri, od petka do nedjelje, posjetitelji su imali priliku doživjeti jedinstveni spoj umjetnosti i zabave iz udobnosti vlastitog automobila, po principu američkog popularnog načina okupljanja mladih – drive in kina.

Događaj je za sve građane bio slobodan, a s ciljem motiviranja publike na akciju i doniranje sredstava za studente Sveučilišta. U suradnji sa Zakladom Solidarna prikupljala su se sredstva za one studente koji su u turbulentnom vremenu koronavirusa ostali bez izvora prihoda.

Ovaj je projekt platforma za nezavisnu kulturu koja je bila potpuno blokirana, a cilj nam je bio stvoriti jedinstven spoj umjetnosti i zabave na otvorenom, stvoriti prvi oblik druženja nakon potpune blokade grada. Drive in kultura potpomognula je 10 studenata kojima je pomoć najpotrebnija i to jednokratnom financijskom donacijom u iznosu od 1.000,00 kuna.

Gledali su se recentni i stariji domaći hit naslovi, i to dugi i kratki, igrani, animirani i dokumentarni filmovi. Uz obavezno poštivanje mjera socijalnog distanciranja. Popratni glazbeni program, s kojim je započinjala svaka filmska večer, također su činile snage domaće produkcije. 

Raspored

Petak, 15.05.

Glazbeni program / Ljetno kino
Južno voće, Josip Lukić / 20’
Glazbeni program / Miki Solus
Zagrebački ekvinocij, Svebor Mihael Jelić / 91’

‏‏‎ ‎

Subota, 16.05.

Glazbeni program / Roko Vušković
Igra malog tigra, Jasna Nanut / 14’
I’m not feeling very well, Sunčana Brkulj / 4’
Gangster te voli, Nebojša Slijepčević / 80’

‏‏‎ ‎

Nedjelja, 17.05.

Glazbeni program / DJ Felver
Odrasti u malo drvo, Noemi Ribić / 6’
13+, Nikica Zdunić / 21’
Vis-à-Vis, Nevio Marasović / 80’

Rezervacije

Svoje mjesto na DRIVE IN KULTURI potorebno je rezervirati putem obrasca u nastavku.

Broj automobila je ograničen a putem naših društvenih mreža objavit ćemo kada smo puni.

Budi fer i rezerviraj samo ako stvarno dolaziš.