Uvjeti korištenja I KUPNJE TE pravila o zaštiti privatnosti

 

Ova stranica navodi Uvjete korištenja, Uvjete kupnje, Pravila o zaštiti privatnosti te ostala pravila i propise koji se primjenjuju kada koristite našu službenu web-stranicu na www.sabmarine.hr.

Molimo Vas da pozorno pročitate uvjete prije nego počnete koristiti našu stranicu. Pristajete na ove uvjete kad posjećujete našu web stranicu, kada nas kontaktirate ili se prijavljujete na naš newsletter, kad naručujete u našem web shopu, kada ispunjavate web obrasce i/ili prijave (npr. prijave za posao, prijave na festivale i sl.).

Za vrijeme korištenja usluga web stranice primjenjuju se ovdje navedena pravila i uvjeti, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i uvjeta u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave

 

TKO SMO

Mi smo udruga SABMARINE, ali obično upotrebljavamo samo SABMARINE.

OIB: 85974816503

sjedište: Braće Domany 2, HR – 10000 Zagreb


KONTAKT

Uvijek nam se možete obratiti na sljedeće načine:

p: Republike Austrije 31, HR – 10000 Zagreb

m: info@sabmarine.hr


UVJETI KORIŠTENJA

Svako korištenje web-stranice www.sabmarine.hr podložno je niže navedenim uvjetima. SABMARINE će uložiti razuman napor kako bi se na navedenoj web-stranici našli točni i aktualni podaci, ali ne može biti odgovorno za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju stranici na www.sabmarine.hr njezin sadržaj koriste na vlastitu odgovornost. SABMARINE neće biti odgovoran ni za kakve slučajne, indirektne, direktne, posljedične, ili kaznene štete nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja web-stranice www.sabmarine.hr ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njezinom sadržaju. SABMARINE nije odgovoran niti za točnost niti za bilo koji drugi aspekt takvih

informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za takve informacije. SABMARINE zadržava pravo izmjene sadržaja ove web-stranice na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga, i neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Ova web-stranica sadrži informacije treće strane i veze do drugih web-stranica nad kojima SABMARINE nema kontrolu. Kad god je to moguće, takve se informacije u skladu s time i označavaju.

 

PRIHVAĆANJE UVJETA KORIŠTENJA

Uvjeti korištenja predstavljaju sporazum između kreativne produkcije SABMARINE i svake osobe koja posjeti web stranice na www.sabmarine.hr. Bilo koji način korištenja naših stranica (uključujući i jednostavnu navigaciju po stranici) označava prihvaćanje ovih Uvjeta od strane korisnika.

Udruga SABMARINE (u daljnjem tekstu „naš“, „SABMARINE“, „kreativna produkcija“, „posrednik“) vlasnik je web stranice i svih informacija i podataka sadržanih na njoj. Dokumenti objavljeni na ovoj web-stranici smiju se kopirati isključivo u nekomercijalne svrhe te individualnu upotrebu, uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava. Kopiranje, reproduciranje, distribuiranje, preprodaja, izdavanje i/ili izmjene bilo kojeg dijela internetskog portala bez izričitog pristanka od strane SABMARINE strogo je zabranjeno.

Web shop na www.sabmarine.hr je u vlasništvu SABMARINE, obrt za produkciju i usluge. Za vrijeme korištenja usluga web stranice primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

TRGOVAC

Trgovac je SABMARINE, obrt za produkciju i usluge, vl. Marin Leo Janković, Lussijeva 1, HR-52100 Pula, registrirano za kupnju, prodaju i proizvodnju robe te pružanje usluga.

KUPAC

Kupac je posjetitelj web shopa koji kupi barem jedan proizvod. Putem web shopa www.sabmarine.hr kupcu je omogućena kupnja proizvoda koji se nalaze na stranicama trgovca. Valuta je hrvatska kuna (HRK). Cijena je oslobođena PDV-a temeljem članka 90. st. 2 Zakona o PDV-u. Trgovac se obvezuje održavati web sjedište u skladu s dobrom ekonomskom praksom i u maniri dobrog gospodarstvenika te nije odgovoran za kvalitetu internetske veze kojom kupac pristupa web sjedištu trgovca.

SLIKE I OPISI

Na web shopu nastojimo što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda. Kako bi dobio u potpunosti realnu sliku o proizvodu kupac je u mogućnosti vidjeti i isprobati proizvode direktno na adresi trgovca.

Istaknute cijene vrijede za kupnju putem stranice www.sabmarine.hr


NAČINI PLAĆANJA

SABMARINE vam omogućuje kupnju odabranih proizvoda plaćanjem na sljedeće načine:

1. Virmansko plaćanje

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu dobit ćete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl. Sve eventualne bankovne troškove koji mogu nastati prilikom transfera novca snosi kupac.

Po zaprimljenoj uplati, započet ćemo s obradom vaše narudžbe. Kako se datumi izrade narudžbe i zaprimanja uplate mogu razlikovati, moguće je pomicanje datuma isporuke.


DOSTAVA

OPĆI UVJETI DOSTAVE

Rok isporuke za područje Republike Hrvatske je od 3 do 15 radnih dana. Rok počinje od trenutka kad trgovac zaprimi uplatu na račun.

Cijena dostave na području Grada Zagreba se ne naplaćuje, dok se za narudžbe unutar Republike Hrvatske naplaćuje 15,00 kn. Dostava u inozemstvo naplaćuje se 30,00 kn (cijena je oslobođena PDV-a temeljem članka 90. st. 2 Zakona o PDV-u).

Kako bi osigurali kvalitetniju komunikaciju između kupca i dostavljača, djelatnici web shopa dostavnim službama daju i telefonski broj koji je kupac naveo prilikom registracije.

Ukoliko vam dostava nije potrebna, proizvod možete preuzeti osobno na adresi Ulica Republike Austrije 31, 10000 Zagreb. Kupac će primiti dodatnu obavijest e-mailom kada je njegova roba spremna za preuzimanje.

OSTALI UVJETI DOSTAVE

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja te odbiti preuzeti pošiljku s vidljivim oštećenjima. Obavezno je potpisivanje otpremnice prilikom preuzimanja robe. Ako kupac, nakon što je roba poslana, u očekivanom vremenu ne primi robu ili obavijest o isporuci, ima pravo o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.Ne preuzimamo odgovornost za proizvode izgubljene ili oštećene u distribucijskom centru partnera. Ukoliko se izgubljeni ili oštećeni proizvod vrati pošiljatelju, poslat ćemo zamjenski proizvod u najkraćem roku.


ZAMJENA / POVRAT / REKLAMACIJA PROIZVODA

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • unutar 14 dana od primitka
 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
 • ostali slučajevi sukladno zakonskim okvirima


ZAMJENA REKLAMIRANOG PROIZVODA PROIZVODA

Kupac može zamijeniti kupljeni proizvod u roku od 14 dana od primitka na adresu dostave. Web shop www.sabmarine.hr obvezuje se reklamirani proizvod zamijeniti istim ili proizvodom sličnih karakteristika istog cjenovnog i kvalitativnog razreda u roku od 30 radnih dana od primitka zahtjeva. Kupac je dužan reklamirani proizvod dostaviti u neoštećenoj originalnoj ambalaži. Proizvode s vidljivim oštećenjima i proizvode bez originalne ambalaže nije moguće zamijeniti.

Proizvode iz linije Your Personal Savior nije moguće zamijeniti iz higijenskih razloga i mogućnosti ugroze ljudskog zdravlja.


ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Trgovac se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne žele da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinšku komunikaciju. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici trgovca odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.


KONTAKT

SABMARINE, obrt za produkciju i usluge

Lussijeva 1, HR-52100 Pula

Email: info@sabmarine.hr

Telefon: 099 6000 684

OIB: 18955478660

MB: 98139347

Žiro račun: HR8423400091160606530 (PBZ)

Kupnjom proizvoda kupac prihvaća uvjete poslovanja.

Ova stranica navodi Pravila o zaštiti privatnosti koja se primjenjuju kada koristite našu web-stranicu na www.sabmarine.hr. Molimo Vas da pozorno pročitate uvjete prije nego počnete koristiti našu stranicu. Pristajete na ove uvjete kad posjećujete našu web stranicu, kada nas kontaktirate ili se prijavljujete na naš newsletter, kad naručujete u našem web shopu, kada ispunjavate web obrasce i/ili prijave (npr. prijave za posao, prijave na festivale i sl.).

Prije svega drago nam je da vas zanima zaštita podataka. Želimo vam dati pregled svojeg postupka zaštite podataka na razumljiv način.

SABMARINE je voditelj obrade vaših osobnih podataka. Poštujemo vašu privatnost i predani smo zaštiti i upravljanju vašim podacima na pošten, zakonit i transparentan način i u skladu s važećim propisima, uključujući Uredbu 2016/679/EU (GDPR). Ovim Pravilima privatnosti opisujemo zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke putem web-stranice, kako ih koristimo i štitimo, s kim ih dijelimo  i kako nas možete kontaktirati vezano uz zaštitu vaše privatnosti.


ZAKONITOST OBRADE

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo na temelju različitih pravnih osnova, ovisno o prirodi osobnih podataka koji se pružaju i vrsti obrade.

Većinu osobnih podataka obrađujemo na temelju činjenice da je to nužno za poduzimanje koraka radi sklapanja ugovora na vaš zahtjev.

Nadalje, možemo obraditi vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa. Kada se oslanjamo na naše legitimne interese, uvijek ćemo se pobrinuti da uravnotežimo te interese s vašim pravima. Pri tome ćemo uzimati u obzir vaša razumna očekivanja o obradi osobnih podataka koja se temelje na vašem ugovornom ili drugom odnosu s nama. Vaše osobne podatke obrađujemo i radi ispunjavanja svojih zakonskih obveza kao npr. obveze čuvanja poslovne dokumentacije i dr.

U određenim situacijama oslanjamo se na vašu privolu kako bismo obradili vaše osobne podatke. Ako vaše osobne podatke obrađujemo na temelju dane privole, obavještavamo vas da imate pravo u svakom trenutku povući privolu.


KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO O VAMA I KAKO IH KORISTIMO?

Općenito, možete posjetiti nađu web-stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web-stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, obrazac za kupovinu, obrazac za upis na newsletter i sl.) te date svoju privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu mora dati ili odobriti roditelj ili skrbnik.


KOME ĆE OSOBNI PODACI BITI OTKRIVENI?

Ako je nužno radi postizanja svrhe obrade, odnosno ako je utvrđeno propisima, vaše osobne podatke možemo otkriti fizičkim i pravnim osobama, tijelima javne vlasti ili drugim tijelima (primatelji). Bez obzira kojim primateljima dostavljamo vaše osobne podatke, mi ćemo dostaviti samo one podatke koji su neophodni za postizanje konkretne svrhe obrade.

Osobni podaci se mogu prenositi trećim stranama samo ako postoji pravna osnova za prijenos. Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo vaše podatke:

Pružanje informacija kompaniji Google

Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web-stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web-stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što su vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali svojom web-stranicom i tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite našu web-stranicu i usluge.

Kolačići Ova web-stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na web-stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da web-stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići su male datoteke koje vaš preglednik pohranjuje na disk prilikom posjete naše web-stranice. To omogućuje našoj web-stranici da prepozna vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kôd ili virus. Također, kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene – web-stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na vašem računalu. Obavještavamo vas da pri posjeti našoj web-stranici dajete ili uskraćujete privolu za upotrebu kolačića.

Vrste kolačića koje koristimo

Kolačići sesije (“session cookies”) privremeni su kolačići koji istječu nakon što napustite web-stranicu. Ti kolačići potrebni su za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj stranici.

Kolačiće prve strane (“first-party cookies”) izdaje ova web-stranica.

Ti kolačići često služe za pravilan rad web-stranice te za pamćenje vaših preferenci na web-stranici.

Kolačići treće strane (“third-party cookies”) kolačići su postavljeni od strane druge web-stranice ili usluge kao što je npr. YouTube ili Google Analytics. Nemamo pristup ni kontrolu nad tim kolačićima. Trebali biste konzultirati odgovarajuća pravila o privatnosti tih trećih strana. Stoga, nismo odgovorni za kolačiće drugih web-stranica koje nisu naše. Ako se nalazite u Europskoj uniji, možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/.

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće

Uvijek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj web-stranici, no to može utjecati na njezinu funkcionalnost. Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete resetirati postavke kolačića također na dnu ove stranice. Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki svojeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih internetskih preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera. Neki preglednici vam omogućuju surfanje u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića spremljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org. Marketinška komunikacija Kada nam dragovoljno date privolu i svoje podatke za kontakt u svrhu obavljanja marketinških djelatnosti, ta komunikacija s vama može obuhvaćati slanje pojedinosti o našim najnovijim proizvodima i uslugama, nagradama i sl. 

 

SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Sigurnost vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno. Održavamo (i zahtijevamo od naših pružatelja usluga da održavaju) odgovarajuće organizacijske i tehničke mjere osmišljene za zaštitu sigurnosti i povjerljivosti svih informacija koje obrađujemo. Također osiguravamo da u našim prostorijama postoje stroge fizičke kontrole koje ograničavaju pristup vašim osobnim podacima.


ČUVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Zadržat ćemo vaše osobne podatke u mjeri u kojoj je takvo zadržavanje adekvatno, relevantno i ograničeno na ono što je potrebno za svrhe za koje se obrađuju. Nećemo zadržati osobne podatke duže nego što je potrebno za svrhu obrade, osim ako zakon ne propisuje drugačije. Ako određene osobne podatke obrađujemo na temelju privole, u slučaju povlačenja privole izvršit ćemo brisanje vaših osobnih podataka, osim ako ne postoji druga pravna osnova za obradu ili ako je obrada vaših osobnih podataka nužna radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

PRISTUP I AŽURIRANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na ispravak osobnih podataka
 • pravo na ograničenje obrade osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su
 • podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje osobnih podataka

Svoje zahtjeve možete ostvariti jednostavnom odjavom s naše liste ili kontaktom sa svojim zahtjevom na našu e-mail adresu info@sabmarine.hr ili direktnim obraćanjem našoj Službenici za zaštitu osobnih podataka Sabrini Herak Smoković, sabrina@sabmarine.hr ili pismeno na adresu SABMARINE, Republike Austrije 31, Zagreb.

Obradit ćemo vaše zahtjeve u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka. Ako želite ostvariti bilo koje od navedenih prava, kontaktirajte nas. Vaš zahtjev ćemo razmotriti u skladu s važećim propisima.


PRAVO NA PODNOŠENJE PRITUŽBE NADZORNOM TIJELU

Ako smatrate da obrada vaših osobnih podataka nije u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka, imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu. U Republici Hrvatskoj nadzorno tijelo kojemu možete podnijeti pritužbu je Agencija za zaštitu osobnih podataka (www.azop.hr).

TABOR FILM FESTIVAL 2021.

19. međunarodni festival kratkometražnog filma

08. – 11. srpnja 2021. 

Veliki Tabor (Desinić), Hrvatska 

 

OPĆI UVJETI

Članak 1

19. međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival nastaje u organizaciji udruge SABMARINE i udruge Gokul, a održava se od 8. do 11. srpnja 2021. godine u dvorcu Veliki Tabor, Desinić.

Festival ima podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture i medija RH, Krapinsko-Zagorske županije, općine Desinić, Muzeja Hrvatskog Zagorja i drugih partnera. 

Cilj festivala je promocija kratkometražnog filma i autora kratkometražnih filmova, dok posebnu pažnju pridajemo domaćim autorima i filmu kojima pomažemo da budu dio programa drugih festivala kratkog filma u Europi i šire. 

Festival predstavlja program od dva natjecateljska programa, domaću i međunarodnu konkurenciju unutar kojih su zastupljeni filmovi svih rodova (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni). 

Program se sastoji od 20-ak različitih “cjelovečernjih” blokova kratkih filmova unutar kojih se prikazuje oko 150 naslova.

ČLANAK 2

Filmovi se mogu prijaviti u jednu natjecateljsku kategoriju: 

Domaći natjecateljski program kratkometražnih filmova (trajanja do 30’)

UVJETI PRIJAVE

ČLANAK 3 

Prijaviti se mogu filmovi nastali nakon 1. siječnja 2019. godine. 

U navedenoj kategoriji mogu sudjelovati kratkometražni igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni filmovi u trajanju do 30 minuta.

Filmovi moraju imati titlove na engleskom jeziku. 

ČLANAK 4

Prijavljeni i odabrani filmovi moraju biti dostupni u digitalnom formatu visoke kvalitete: Quicktime ili MP4 (Codec H264). Drugi formati prikazivanja filmova neće biti prihvaćeni. Filmovi moraju biti u originalnoj verziji i s engleskim titlovima. 

PROCEDURA PRIJAVE

ČLANAK 5

Domaći kratkometražni filmovi prijavljuju se putem Google forme dostupne na linku OVDJE.

Prijave su za sve filmove besplatne. Unutar Google forme mora biti dostupan screener filma u digitalnom formatu uz lozinku ukoliko je potrebna za pristup datoteci. Online poveznica mora biti dostupna do kraja procesa selekcije putem cloud video servisa (Vimeo, Dropbox, Google Drive…). Filmovi se ne šalju koristeći alate za prijenos velikih datoteka (WeTransfer, My Air Bridge…).

Filmove nije moguće slati u DVD formatu.

Festival ima pravo korištenja svih materijala, uključujući i press materijale (fotografije redatelja i ekipe, still fotografije iz filma, video zapise, trailere i sve ostale sadržaje koji proizlaze iz filmskog djela, a koje nam filmaš pošalje u selekcijskom procesu ili nakon odabira filma u natjecateljski program festivala), u svrhu promocije u pisanim medijima, TV-u, digitalnim medijima i svim medijima koji postoje ili koji će tek postojati, vremenski i prostorno neograničeno.

ČLANAK 6

Rok za prijavu filmova je 15. ožujka 2021. 

ČLANAK 7

U slučaju nepotpune prijave, ocjenjivački sud projekt neće razmatrati. 

SELEKCIJA FILMOVA 

ČLANAK 8

Umjetnički direktor Festivala i selekcijski odbor odabire filmove za sve natjecateljske programe Festivala. Prijavitelji filmova koji su odabrani za prikazivanje dobit će informacije o prikazivanju putem e-maila navedenog u prijavnici. 

Popis odabranih filmova bit će objavljen na službenim web stranicama organizatora (www.sabmarine.hr) te Tabor Film Festivala (www.taborfilmfestival.com), kao i putem profila na društvenim mrežama.

GOSTOVANJE REDATELJA I AUTORA

ČLANAK 9

O eventualnom gostovanju redatelja i autora čiji su filmovi uvršteni u službenu selekciju Festivala kontaktirati će ured za goste uz jasno istaknute uvjete.

ŽIRI I NAGRADE

ČLANAK 10

Domaći festivalski žiri ima 3 člana. Članovi žirija su razni profesionalci uključeni u filmsku industriju, a svake se godine izmjenjuju. Oni će donijeti odluku o pobjedniku domaćeg natjecateljskog programa kratkometražnog filma. 

Međunarodni festivalski žiri ima 3 člana. Članovi žirija su razni profesionalci uključeni u filmsku industriju. Međunarodni žiri 19. Tabor Film Festivala čini prošlogodišnja pobjednica Cristèle Alves Meira iz Portugala, te Jelena Maksimović i Olaf Möller. Oni će donijeti odluku o pobjedniku međunarodnog natjecateljskog programa kratkometražnog filma. 

 

POST FESTIVALSKA DOGAĐANJA 

ČLANAK 12

Sudionici Festivala suglasni su da se njihovi filmovi bez naknade prikazuju na gostovanjima, revijskim, retrospektivnim i drugim programima, u produkciji organizatora TFF-a ili u organizaciji partnerskih subjekata, sve do idućeg izdanja Tabor Film Festivala.

Sudjelovanjem na 19. Tabor Film Festivalu prijavitelj daje mogućnost uvrštavanja filmova domaćih autora u programe drugih festivala posebno unutar mreže Eushort.

Autori će o svim gostovanjima biti obaviješteni.

ZAVRŠNE ODREDBE 

ČLANAK 13

Dostavom materijala o filmu, producent, odnosno redatelj daje ovlast Festivalu da koristi i objavi sve navedene materijale u katalogu Festivala, te mu daje ovlast za korištenje materijala u svim promotivnim aktivnostima koje će Festival provoditi. Sudionici Festivala suglasni su da će se isječci iz filmova prikazivati na hrvatskim i stranim TV kućama, kao i na internetu i u tiskanim materijalima u svrhu promocije festivala. 

ČLANAK 14 

Prijavitelj potvrđuje da je autor i vlasnik prava filma/filmova koje prijavljuje za prikazivanje na Festivalu te da ima riješena sva književna, dramska, glazbena i ostala prava. 

ČLANAK 15

Navedeni pravilnik napisan je na hrvatskom jeziku. Stavke koje nisu usklađene ovim pravilnikom organizatori će razmatrati zasebno u skladu s opće utvrđenim Pravilnikom. Sudjelovanje na Festivalu podrazumijeva prihvaćanje svih navedenih odredbi Pravilnika bez iznimki. 

ČLANAK 16

U slučaju spora nadležan je sud u Zagrebu. 

Zagreb, prosinac 2020. 

Marin Leo Janković i Sabrina Herak Smoković

direktori festivala 

Ukoliko imate pitanja, sugestije ili savjete koji se tiču organizacije i suradnje, molimo Vas da nas kontaktirate. 

 

SABMARINE

Ulica Republike Austrije 31

10000 Zagreb, Croatia 

p: +385 99 6000 684

e. info@sabmarine.hr

w. www.taborfilmfestival.com / www.sabmarine.hr