O nama

SABMARINE je full service kreativna produkcijska kuća iz Zagreba spremna na sve. Mi smo mladi, prilagođeni, otvoreni ka novitetima, inovacijama i multimedijalnim projektima. Osim na filmsku i kazališnu umjetnost, fokusirani smo i na organizaciju evenata, reklamnu produkciju i online produkciju sadržaja. Naš tim čine mladi i inspirativni ljudi, a upravo takve projekte nastojimo generirati i distribuirati domaćoj i inozemnoj publici.

Započeli smo kao udruga Media Punkt 2016. godine kreirajući razne sadržaje u kulturnim i kreativnim industrijama. Naši su projekti bili društveno angažirani i bavili su se temama o kojima se ne progovara u tolikoj mjeri na “mainstream” sceni – starenje i odnos prema starenju (Dostojanstvo nema alternativu – Starost je dovoljno izazovna i bez nasilja), suočavanje i život s bolesti (6mm – ispovijest o boli i pobjedi), ravnopravnost spolova (Od5Do95). Također, kroz programske aktivnosti progovarali smo o problematici nasilja (fizičkog, psihičkog ili psihofizičkog) te smo kroz naše projekte stavljali potrebe i prava marginaliziranih skupina u prvi plan.

Udruga SABMARINE i danas promiče zdravu zajednicu u kojoj su svi prihvaćeni i ravnopravni te u kojoj svi imaju mogućnost umjetničko kulturno djelovati. Pristupi tabu temama polaze iz potrebe za inovacijom, a ciljevi se postižu angažmanom mladih, afirmiranih te progresivnih umjetnika koji u svom umjetničkom stvaralaštvu pružaju otklon društveno nametnutim normama i konvencijama.

Prekretnica u našem stvaralaštvu bio je projekt “Drive in kultura održan u svibnju 2020. godine kao prvo javno okupljanje nakon potpune blokade grada uslijed pandemije koronavirusa. Od ovog trenutka SABMARINE djeluje kao produkcijska kuća s ciljem pokretanja novih projekata, afirmiranja autora, ostvarivanja umjetničkih ideja i zamisli, a pritom odrednice i teme na koje smo bili fokusirani kao udruga, implementiramo i danas. Naš je cilj od samog početka bio postati integrirana, široko utemeljena produkcijska kuća i regionalna polazišna točka u kreiranju, proizvodnji, distribuciji, licenciranju i marketingu svih oblika umjetnosti i zabave te povezanih poslova. SABMARINE pritom želi biti oslonac mladenačkoj snazi, želji i euforiji, hrabrosti, ali i kvaliteti.

VIZIJA

Naša je vizija biti prepoznati kao vodeća produkcijska kuća za umjetnost i zabavu u regiji.
 

MISIJA

Misija produkcijske kuće SABMARINE je zabaviti i nadahnuti ljude u regiji i to snagom neusporedive stvaralačke energije, afirmacije novih ideja i zamisli te kreiranjem medijskih i multimedijskih robnih marki uz kreativne umove i inovativne tehnologije u okruženju koje potiče izvrsnost u svemu što radimo.
TIM

Ponosni smo na naš tim koji je briljirao i prije nego li nam se pridružio. 

Sve su to profesionalci — od preciznih i oštrih organizatora do kreativnih duša.

Marin Leo Janković

Founder, Producer

Sabrina Herak Smoković

Founder, Producer

Marina Pejnović

Creative Event Manager

Vasco

Product Designer

Ivana Perčinlić

Editor

Igor Lušić

Rental Coordinator

Lana Banek

Graphic Designer

Bruna Čičin Šain

Graphic Designer

Andrea Bielen

Graphic Designer

Iris Tomić

Event Coordinator

Lovro Mrđen

Video Director

Marko Marović

Web Developer

KARIJERE

Često smo pioniri u neistraženim područjima te si često postavljamo ciljeve za koje nismo ni sanjali da bi ih mogli dostići, ali znamo da uspjeh ovisi isključivo o nama samima. Kreiranje sadržaja iziskuje trud, entuzijazam i savršen sklad tima stručnjaka. Zato smo u stalnoj potrazi za talentiranim osobama različitih profila i struka. Ako želiš postati dio tima, baci oko na otvorene pozicije.

Naš je cilj dokazati da ništa nije nemoguće.