PortaL

Prvi puni krug putujućih razgovora o mentalnom zdravlju koji za mlade organizira tim programa PUKOTINE zatvorit će se povratkom u Zagreb, u subotu, 15. travnja u 11 sati dvorani F22 u Frankopanskoj ulici br. 22, kada će se održati „Fragmenti odrastanja vol. 5“. Tema ovog susreta je stvaralaštvo, a vlastita iskustva pred publiku donose kulturna radnica Tena Starčević, plesač Luciano Plazibat i student produkcije David Uranjek.

Program Pukotine već treću godinu zaredom putuje u razne krajeve Hrvatske i s mladima razgovara o njihovu mentalnom zdravlju, a sljedeći susret zakazan je 4. ožujka u Varaždinu, gdje će se na Sceni Rogoz varaždinskoga HNK održati program pod nazivom “Fragmenti odrastanja vol. 4.”, a u goste dolaze mlade ženske snage Nika Turković, Severina Lajtman i Marta Divjak. Kao uvertira u varaždinski program, u Zagrebu se 27. veljače otvara i popratna izložba koja će biti otvorena sve do konca ožujka.

Veljača je mjesec ljubavi, a mi vam iz ljubavi prema plesnoj umjetnosti donosimo reprize plesnih predstava nastalih u SABMARINE produkciji u protekle dvije godine – prisjećamo se i ponovno uživamo u plesnim predstavama Individue(t), Boys Boys Boys i Talking Head Case.

Nakon zagrebačke premijere u listopadu 2021. i prve sisačke izvedbe u svibnju 2022., tim okupljen oko platforme Pukotine nastavlja s putujućim razgovorima posebno posvećenima brizi o mentalnom zdravlju tijekom odrastanja, a njihova sljedeća postaja je Rijeka, gdje će se u subotu 10. prosinca s početkom u 11 sati u Dječjoj kući održati program pod nazivom FRAGMENTI ODRASTANJA vol. 3.

Posljednjim svibanjskim vikendom završila je još jedna filmska turneja Drive in kulture, koja već treću godinu u hrvatske gradove donosi posve novo iskustvo gledanja filmova, spajajući američku pop i filmsku top kulturu kroz formu drive in kina, obogaćenu posebnim režiranim programom i brojnim iznenađenjima.

Nakon zagrebačke premijere u listopadu 2021., program PUKOTINE, koju u suradnji provode Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (PrevLab), kolektiv BoliMe i organizacija FamilyLab, uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, nastavlja s putujućim razgovorima posebno posvećenima brizi o mentalnom zdravlju mladih tijekom odrastanja – Fragmenti odrastanja vol. 2 gostuju u nedjelju, 15. svibnja 2022. godine u 11 sati u Sisku u Klubu mladih SHWHAT.

Najljepši nam je onaj tjedan između Božića i Nove godine kad si dozvolimo (barem malu) pauzu od posla i u miru izvrtimo godinu unazad. Prije 365 dana uzbuđeno smo iščekivali 2021. da ostvarimo sve ideje koje smo zamislili. I nakon svih očekivanih i neočekivanih uspona i padova, pomalo iscrpljeni od turbulencija na putu, osmjehujemo se gledajući tu nevjerojatnu 2021. i zaključujemo da je godina bila i više no plodonosna, i više no uzbudljiva.

Boys Boys Boys nije samo još jedna u nizu plesnih predstava. Ovo je predstava koja nastoji popularizirati suvremeni ples u muškoj populaciji i koja je odlučila utabati drugačiji put oglašavanju i promociji hrvatske nezavisne scene, a premijera je u subotu, 11. prosinca 2021. u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru.