Novosti

Drive in kultura prikupila je 10.000 kuna za potrebite studente zagrebačkog Sveučilišta

Zagreb, 03. srpnja 2020.

Novosti

Zagreb, 20. srpnja 2020.

Share

Danas su u prostorijama Zaklade Solidarna potpisani ugovori o jednokratnoj donaciji s 10 zagrebačkih studenata u okviru projekta Drive in kultura koji je nastao u SABMARINE produkciji.

Drive in kultura održana od 15. do 17. svibnja 2020. na skrivenom parkiralištu iza zagrebačkog Tehničkog muzeja za cilj je imala revitalizaciju hrvatske kulture nakon potpunog lockdowna, ali i brigu prema zajednici ostvarenu kroz pomoći potrebitim zagrebačkim studentima kojima je turbulentna situacija otežala svakodnevni život.

Ulaz na događanje bio je slobodan, a sve s ciljem aktiviranje publike na doniranje sredstava putem posebnog žiro računa Solidarne – Zaklade za ljudska prava i solidarnost.  Ova je humanitarna akcija u tjedan dana prikupila 10.000,00 HRK i time pomogla desetero zagrebačkih studentima s jednokratnom donacijom u iznosu od 1.000,00 HRK. Studenti koje smo podržali kroz naš program sudjelovali su u Natječaju za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu u kategoriji slabijeg socio-ekonomskog statusa, ali nisu ostvarili financiranje.

Mlada ekipa iz kreativne produkcije SABMARINE, koja stoji iza projekta Drive in kultura, još jednom se zahvaljuje svim posjetiteljima i donatorima koji su svojim doprinosom pomogli studentima kojima je pomoć najpotrebnija, a osim toga najavljuju da će projekt nastaviti svoju vožnju pod, već svima znanom krilaticom – „Potrubi za kulturu!“.

Share