Novosti

SABMARINE Dance Week u veljači u Zagrebačkom plesnom centru

Novosti

Share

Veljača je mjesec ljubavi, a mi vam iz ljubavi prema plesnoj umjetnosti donosimo reprize plesnih predstava nastalih u SABMARINE produkciji u protekle dvije godine – prisjećamo se i ponovno uživamo u plesnim predstavama Individue(t), Boys Boys Boys i Talking Head Case.

Plesna predstava Individue(t) svoju je premijeru održala u siječnju 2021. godine kada smo u jeku pandemije organizirali premijeru pred samo 11 gledatelja u publici. Ipak, ova je predstava o ljubavi i odnosima moći postala najizvođenija plesna predstava u 2021. godini s gotovo 20 repriznih izvedbi! Prilika je ovo za još jedno gledanje ove tople plesne predstave s Larom Frgačić i Endijem Schrotterom u plesnoj postavi. Predstava se izvodi 8. veljače u 20 sati, a ulaznice su dostupne ovdje.

Talking Head Case je najnovije ostvarenje SABMARINE produkcije s čak 4 plesača koji na površinu izvlače duboko zakopane kontradikcije koje se skrivaju unutar naših tijela. Orkestrirano zajedništvo ukomponirano kroz virtuoznost plesne tehnike stvorili su estetski privlačnu koreografiju koja publiku ostavlja u žudnji za više. Izvedbe su zakazane za 9. i 10. veljače u 20 sati, a ulaznice su dostupne ovdje.

S druge strane, Boys Boys Boys glasi za najtraženiju plesnu predstavu u gradu. Zašto? Ova suvremena plesna predstava na pozornicu postavlja tri plesača koji istražuju svoje tijelo i propitkuju maskulinitet u odnosu na društvo unutar kojeg egzistiraju. Sklad pokreta, tijela i glazbe ukomponiranih u dinamičnu koreografiju imate priliku ponovno iskusiti u Zagrebačkom plesnom centru. Predstavu pogledajte 11. veljače u 20 sati, a ulaznice su dostupne ovdje.

Share