Novosti

Večeri za pamćenje na prvoj pulskoj Drive in kulturi za koju se tražila karta više!

Zagreb, 31. svibnja 2021.

Novosti

Zagreb, 31. svibnja 2021.

Share

Prepuno parkiralište Rojca u Puli pokazalo je koliko su Istrijani željni kvalitetnih kulturnih sadržaja, a Drive in kultura – filmovi i glazba na kotačima prošli im je vikend priuštila dvodnevni spektakl za pamćenje.

Tople proljetne noći i automobili pod zvijezdama bili su savršena scenografija za odličan filmski i glazbeni program prvog pulskog izdanja Drive in kulture, a poseban začin događanju svakako je bio i šarm voditeljskog para Nike Ivančić i Filipa Lugarića, domaćih mladih glumaca čiji je talent pod redateljskom palicom Arije Rizvić zasjao punim sjajem te publici osigurao pravi, kvalitetni show za sve uzraste.  

Prva je večer, u petak, bila namijenjena odraslim posjetiteljima, koji su nakon svečanog otvaranja pogledali sjajan kratkometražni animirani film Odrasti u malo drvo pulske redateljice Noemi Ribić, dok je vrhunac filmskog dijela programa bio danski oskarovac, film Još jedna runda, remek-djelo redatelja Thomasa Vinterberga koji je, očekivano, izazvao odlične reakcije publike. Sjajno raspoloženje nastavilo se u glazbeno-plesnom dijelu večeri, kada su kozmički zvukovi nenadmašnog kolektiva Music After Dinner atmosferu podigli do usijanja i ovaj kulturni događaj potvrdili kao zabavu bez premca.

Subotnja večer, Drive in kultura Kids Edition, bila je u znaku obiteljske zabave na kojoj su mali posjetitelji i njihovi roditelji najprije uživali u nagrađivanom kratkom animiranom filmu Ježeva kuća autorice Eve Cvijanović, a potom se dobro nasmijali Neparožderima, dugometražnom češko-slovačko-hrvatskom filmu redateljice Galine Miklinove. Oba su filma nakon projekcija dobila snažnu i glasnu podršku pomoću truba na automobilima, a mališani nisu skrivali ni oduševljenje duhovitošću likova iz bajki u koje su se kostimirali voditelji i članovi Udruge Birikina, što je čitavu večer pretvorilo u posebnu čaroliju s koje su zasigurno otišli prepuni dojmova. 

Pogledajte kako se zabavljalo u Puli u galeriji fotografija:

Foto: Saša Miljević

Da je događanje Drive in kultura i puno više od kina na otvorenom, dobro su prepoznali Puležani, čiji su topli doček i sinergija s izvođačima bili ključ za nezaboravno dobru atmosferu. Upiti organizatorima o narednim izdanjima svakako su dobar pokazatelj da je prvo istarsko drive in kino 21. stoljeća doista položilo ovaj test s odličnom ocjenom! Sljedeći ispit ovog kulturnog spektakla na kotačima u organizaciji SABMARINE održava se u Osijeku. Detaljnije informacije slijede uskoro, no već sada s velikom sigurnošću možemo tvrditi da publiku u gradu na Dravi čeka istinsko uživanje u kulturi s predznakom izvrsnosti! 

Share