Novosti

Zagrebački studenti pokreću kulturno-humanitarni projekt: DRIVE IN KULTURA s ciljem revitalizacije kulturnog sektora

Zagreb, 03. srpnja 2020.

Novosti

Zagreb, 24. travnja 2020.

Share

Kao studenti Akademije dramske umjetnosti, kulturni djelatnici i osnivači produkcijske kuće SABMARINE, a potaknuti nastalom situacijom uzrokovanom pandemijom koronavirusa, voljeli bismo utjecati na razvoj kulture, pomoći joj u obnovi, ali i njezinoj revitalizaciji. Osim toga, kao studenti želimo pomoći ostalim studentima kojima je u trenutnoj situaciji upitna egzistencija. U kriznom razdoblju, čak i kada su na snazi mjere socijalnog distanciranja, iznimno je važno zajedništvo, a upravo je kultura ta koja narod čini ujedinjenim.

 

Ideja DRIVE IN KULTURE je podsjetiti publiku na važnost umjetnosti, pokrenuti prezentaciju kulture na otvorenom gdje ćemo prikazivati stare, ali i recentne hrvatske filmove, kao i solističke kazališne, plesne i koncertne izvedbe. Stvaranje besplatnog filmskog i kazališnog događaja na otvorenom jedinstven je spoj umjetnosti i zabave za sve građane, a gledanje iz udobnosti vlastitog automobila podržava mjere socijalnog distanciranja. Projekt će se izvesti u trenutku kada nam epidemiološke mjere to budu dopuštale i sukladno preporukama Stožera civilne zaštite.

 

DRIVE IN KULTURA imala bi i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva bit će namijenjena za podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu pogođenim nastalom situacijom. Naime, studenti su ostali bez izvora prihoda, projekti su otkazani, a mogućnost rada preko student servisa ograničen je do daljnjeg. Mnogi studenti svoje obrazovanje i troškove života financiraju radom u kafićima, trgovinama ili sličnim djelatnostima, a njihova je egzistencija sada upitna.

 

Trenutno se nalazimo u fazi inicijalnih priprema projekta, prikupljanja partnera, volontera i lokacije održavanja. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se jave (putem naše Facebook stranice ili e-maila: info@sabmarine.hr) kako bi zajedničkim snagama ponovno oživjeli kulturu u Hrvatskoj i pomogli zagrebačkim studentima u turbulentnom razdoblju u kojem se nalazimo.

Share