Novosti

Božićno jutro u zagrebačkoj pučkoj kuhinji

Zagreb, 25. prosinca 2020.

Novosti

Zagreb, 25. prosinca 2020.

Share

Spajanjem iskustva i znanja nastao je jedinstveni poklon za one kojima je pomoć, ljubav i pažnja uoči blagdana najpotrebnija. Polaznici online radionice “Maska, ali od srca” izradili su zaštitne maskice koje su podijelili korisnicima zagrebačke pučke kuhinje.

Edukativno-humanitarni projekt Maska, ali od srca povezao je stariju i mlađu generaciju, zanat i trend, humanitarce i ugrožene. Spajanjem iskustva i znanja nastao je jedinstveni poklon za one kojima je pomoć, ljubav i pažnja uoči blagdana najpotrebnija.

Projekt je oživio zaboravljeni zanat krojenja među mlađom generacijom te kroz online radionicu educirao i vodio sudionike u kreiranju pamučnih zaštitnih maski za lice u domaćoj radinosti. Izrađujući maske, polaznici su mogli stvoriti koristan dodatak svakodnevici, ali i sudjelovati u humanitarnoj svrsi ovog projekta.

Maske koje su volonteri izradili darovane su ustanovi Dobri Dom i korisnicima pučke kuhinje na Pešćenici te su tako obradovali korisnike na Božićno jutro. Svaka je maska oplemenjena jedinstvenim logotipom inspiriran licitarskim srcem, a maske osim što pomažu u sprječavanju od prijenosa virusa, zaštita su i od hladnoće.

Marko, Nikola i Nataša iz ustanove Dobri Dom Zagreb

Akcija je nastala u organizaciji udruge Media Punkt i produkcijske kuće SABMARINE, koji su ujedno bili i prvi domaći proizvođači dizajnerskih maski za lice u veljači 2020. godine, uz podršku Systema Frontis d.o.o., a sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba. Ovim projektom organizatori žele istaknuti važnost brige o najugroženijim skupinama društva, posebice u vrijeme blagdana kada je solidarnost i zajedništvo ono što grije ljudski duh. Također, cilj projekta je i revitalizacija zaboravljenih zanata te edukacija mladih o istima jer dolaskom novih trendova ne smijemo dopustiti da oni najvažniji nestanu. Projekt Maska, ali od srca podsjetio je i da bez obzira na fizičko distanciranje ne smijemo zaboraviti na iskricu koja leži u svima nama i društvo povezuje u zajednicu.

Više o projektu Maska, ali od srca. pronađite ovdje.

Share