Datum

Kategorija

Grad su preplavili šareni plakati i nova kampanja koja povezuje kazališnu umjetnosti i mentalno zdravlje — počinje projekt Mentalno zdravlje kao kreativni proces: dramske radionice s mladima!

Počašćeni smo što SABMARINE ima priliku provoditi online i offline marketinšku kampanju i odnose s javnošću za novi, jedinstven i iznimno važan projekt koji su pokrenule Kazališna družina KUFER u suradnji s partnerima SPID-om, BoliMe i KunstTeatrom! Riječ je o dramskim radionicama za mlade koje povezuju kazališnu umjetnost i mentalno zdravlje, a koje se provode dvaput tjedno online, kroz pet ciklusa i uz tri participativne tribine koje vode stručnjaci iz područja mentalnog zdravlja.

Program je namijenjen mladima u dobi od 18 do 25 godina, radionice su besplatne, a broj polaznika ograničen. Radionice se održavaju online, dva puta tjedno u večernjem terminu. Svaki radionički proces traje dva mjeseca, a kroz taj dvomjesečni ciklus vodi nas redatelj i dramaturg Ivan Penović uz još jednog suvremenog dramskog autora i dvoje glumaca te uz stručnu podršku psihologa i gestalt psihoterapeuta Mihaela Kozine. Dramski pisci Ivana Vuković, Ivor Martinić, Nikolina Rafaj, Ivana Đula i Anita Čeko svakog će polaznika uputiti u kreativni proces dramskog pisanja, pružiti alate za kreiranje dramskog lika i naučiti kako vlastite dvojbe, razmišljanja i emocije prenijeti na papir i pretvoriti u scensku situaciju ili novi dramski tekst. Fokus radionice biti će na vježbama dramskog pisanja i na analizi predloška.

 

Polaznici će proći dvostruki proces – rastvoriti će polazišni tekst, predložak ili ideju te – stvoriti novi tekst na temelju vlastitog iskustva.

Polaznici se mogu prijaviti na jedan od ciklusa radionica:

  1. ciklus – od 1. veljače do 12. ožujka 2022. (Ivana Vuković)
  2. ciklus – od 29. ožujka do 29. svibnja 2022. (Ivor Martinić)
  3. ciklus – od 31. svibnja do 9. srpnja 2022. (Nikolina Rafaj)
  4. ciklus – od 16. kolovoza do 24. rujna 2022. (Ivana Đula)
  5. ciklus – od 4. listopada do 12. studenog 2022. (Anita Čeko)

Osim na dramskim radionicama, polaznici će imati priliku sudjelovati i u tri participativne tribine koje će voditi stručnjaci iz područja mentalnog zdravlja mladih. Tribine će se održati online 22. siječnja, 26. svibnja i 27. rujna 2022. u 19 sati, a moderator tribina mladi je glumac Adrian Pezdirc, ujedno i jedan od osnivača inicijative BoliMe.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Kazališne družine KUFER.

Više informacija o projektu na www.mzkp.hr.

Prijavi se, napravi scenu, nije drama!

Datum

Kategorija